Ami már történelem...

Wichmann Kocsma A kocsmát 1987-ben nyitotta meg Wichmann Tamás kilencszeres világbajnok kenus. Először Szent Jupát volt a neve, a kenusok fiktív védőszentje után, később változott Wichmann kocsmájára.

Sárközi Mátyás író így írta le 2006-ban megjelent Király utcáról szóló könyvében:
„Cicomátlan, deszkapadlós helyiségben, gyalultfa-asztaloknál, félhomályban ül a söröző közönség, a terem akusztikája következtében iszonyú a zaj, beszélgetni csak megfelelő decibelszámmal lehetséges, ilyesféle lehetett hajdan az Orczy kávéház kakofóniája.” – Sárközy Mátyás


Wichmann Kocsma A ház falán érdekes emléktábla található:

„E helyen állt Schneider József kártyafestő műhelye. Itt készült a magyar kártya 1836-ban, amely Tell Vilmos szabadságharcának felidézésével a játékos kedvű honpolgárok nemzeti öntudatát élesztgetve, azóta is kézről kézre jár. Állíttatta a magyar kártyások nevében a Pató Pál Párt és a Magyar Talon Alapítvány a millecentenárium évében.” (azaz 1996-ban). A kocsmában ételfogyasztás is lehetséges, legendás az üzlet bécsis szendvicse. A közérzetjavító létesítmény este 6-kor nyit és – a vendégek számától függően – éjfélig-kettőig van nyitva.
- forrás Wikipedia

Wichmann Kocsma Nyitva vagyunk hétfőtől szombatig minden este 18:00 órától, asztalt foglalni a megadott telefonszámon tudsz. Emailt akkor írj nekünk, ha a honlappal kapcsolatos észrevételed van - pl. mi az amit még szívesen látnál rajta, milyen funciókkal fejlesztethetnénk tovább. Ha tetszik az oldal és Te is Wichmannba járós vagy, lájkolj minket, így ha van valami megtudhatod azonnal.

Jó sörözést!