Házi sörünk

Wichmann Kocsma A Brandecker Sörház az ecseri lakodalmasáról ismert Ecser községben kezdte meg működését 1992-ben, egy családi kisvállalkozás keretében.
Az „arany nedű” egy világos pilseni típusú házi készítésű sör, mely saját receptúra alapján készül. Íz világát tekintve, virágos komlóaromát, visszafogott malátás és élesztős jegyeket hordoz. Illatában, zamatában kissé édeskés, melyet a határozott komlózottság és az alsó- erjesztéses eljárás tesz karakteressé. Alkoholtartalma 4.5 %-os, arany színével remek selymes habjával gyöngyöző megjelenésével vált a házi sört fogyasztók egyik kedvencévé.


Wichmann Kocsma Brandecker Bier néven került kereskedelmi forgalomba, először 1 literes vissza válthatós üvegben, majd ezt követte a szintén 1 literes PET palackos kiszerelés.
A Brandecker sör az 1516-os Bajor Sörtisztasági trv. alapján, kizárólag: maláta, két fajta leveles komló, víz és sörélesztő felhasználásával készül. Klasszikus nyitott erjesztő, az ászokolás min. 1 hónap. Alkohol tartalmát tekintve: 4-4.5 %. Eredeti extr. tartalom: 10.5 0B (ballin fok).
Érdekességként megemlítjük, hogy csapolt formában a natúr világos sör mellett megtalálható narancsos világos, bodzás világos és bodzás barna ízben is.


Wichmann Kocsma
Sörfesztiválokon is találkozhatsz ezzel a sörrel, és ott van alkalmad az aromás fajták megkóstolására is. Nálunk csapolva, világos sörként találod.

Ha még nem kóstoltad volna, mindenképpen tedd meg, de ha gondolod maradhatsz üveges sörkínálatunknál is. Italaink listáját megtalálod honlapunkon.